ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

2nd International Conference of Dramatherapy & Playtherapy

Αθηνά Παπαδοπούλου
Ψυχολόγος, Δραματοθεραπεύτρια

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα σε μια γειτονιά που το παιχνίδι ήταν ακόμα ελεύθερο για τα παιδιά. Τα «γιατί» της παιδικής και εφηβικής μου ηλικίας βρήκαν χώρο να φροντιστούν, χρόνια μετά, σπουδάζοντας Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και αργότερα Δραματοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας & Δραματοθεραπείας «Το Άθυρμα».

Στην επαγγελματική μου διαδρομή κάθε σταθμός έγινε πολύτιμη αποσκευή: συνεργάστηκα με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Αλκυόνη», με το Πρόγραμμα «Άλφα» του ΚΕΘΕΑ, με το ίδρυμα Χατζηκώνστα και εκπαιδευτικά με το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ.

Παράλληλα εργάζομαι ιδιωτικά στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Μυθία» συντονίζοντας ατομικές και ομαδικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες, εποπτείες αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια ενώ παράλληλα είμαι εκπαιδεύτρια στο Ελληνικό Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας «Το Άθυρμα». Είμαι πλήρες μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών (Π.Ε.Ε.Δ.Π.).