ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ
Ιδιότητα και όποια άλλη info χρειάζεται
bio
ΑΘΗΝΑ ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ
Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια, Γραμματέας του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας και Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών-ICPS.
bio
ΑΘΗΝΑ ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ
Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια, Γραμματέας του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας και Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών-ICPS.
bio
ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ
Ιδιότητα και όποια άλλη info χρειάζεται
bio
ΑΘΗΝΑ ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ
Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια, Γραμματέας του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας και Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών-ICPS.
bio
ΑΘΗΝΑ ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ
Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια, Γραμματέας του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας και Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών-ICPS.
bio
Νιζέττα Αναγνωστοπούλου
Η Νιζέττα Αναγνωστοπούλου, Μ.Α.Α.Τ., εκπαιδεύτηκε στη ζωγραφική και τη διακοσμητική (πτυχίο σχολής Βακαλό). Σπούδασε Ψυχολογία Β.Α., Μ.Α. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (Πανεπιστήμιο Tufts, Βοστόνη, Η.Π.Α.) με ειδικότητα στην Κλινική Συμβουλευτική. Εργάστηκε με ομάδες παιδιών με νοητική στέρηση, χρησιμοποιώντας την τέχνη σαν μέσο επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης. Στην εμπειρία της περιλαμβάνεται η δουλειά της ως συμβούλου σε μονάδα αποκατάστασης ατόμων με διαταραχές στη διατροφή (ψυχογενή ανορεξία / βουλιμία) και χρήστες ουσιών (Νοσ/μείο McLean, Βοστόνης). Επίσης σε μονάδα αποκατάστασης ψυχοσωματικών πόνων (Νοσ/μείο Lemuel Shattuck, Βοστόνης). Εxει συντονίσει σεμινάρια πάνω στη θεραπευτική ιδιότητα της τέχνης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Νέας Γενιάς και Αθλητισμού, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, για εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής (Βόλος 1985, Θεσσαλονίκη 1986, Κοζάνη 1987, Πειραιάς-Αργυρούπολη-Χίος 1987). Είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας, μη κερδοσκοπικού οργανισμού, τον οποίο και διευθύνει. Είναι υπεύθυνη των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία. Εργάζεται ως Ψυχολόγος και ως ψυχοθεραπεύτρια μέσω τέχνης, με άτομα, ομάδες, ζευγάρια κ.λπ. Είναι εκπαιδεύτρια και επόπτρια ψυχοθεραπευτών μέσω εικαστικής έκφρασης
Λάμπρος Γιώτης
Ψυχίατρος (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Δραματοθεραπευτής (PGDip, University of Hertfordshire). Μελέτησε ιδιαίτερα την επίδραση της Δραματοθεραπείας σε ασθενείς με ψύχωση (‘Dramatherapy Performance and Schizophrenia’, PhD – University of Hertfordshire, 2002) σε κλινικά πλαίσια στην Ελλάδα (Νοσοκομείο Ημέρας Αιγινήτειου, Κ.Θ.Λέρου) και την Αγγλία. Συνεργάστηκε με το Πρόγραμμα κατά του Στίγματος των Ψυχικών Διαταραχών του ΕΠΙΨΥ και με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Αντιμετώπισης. Καθηγητής και επόπτης σπουδαστών Δραματοθεραπείας και Χοροθεραπείας. Έχει επίσης σπουδάσει Θέατρο (Δραματική Σχολή Αθηνών) και έχει εργαστεί ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» (2005), στο πλαίσιο της οποίας συστάθηκε η επαγγελματική ομάδα θεάτρου «Playback Ψ», όπου έχει τη θέση του συντονιστή και εκπαιδευτή (accredited trainer, Centre of Playback Theatre, N.Y.) (www.therapy-playback.gr | palmos6.wordpress.com)
Lambros Yotis, MD, PhD, is a Psychiatrist (University of Athens) and a Dramatherapist (PGDip, University of Hertfordshire). He completed his thesis on “Dramatherapy Performance and Schizophrenia” (PhD – University of Hertfordshire, 2002). He has worked in the mental health frame, both in private and in the public sector. He worked as a scientific collaborator of the psychiatric services of the University of Athens, as well as for the Greek Anti-Stigma Programme under the umbrella of the WHO. Besides, he has also studied theatre and worked both as an actor and as a director. He is an accredited playback theatre leader and trainer (Center for Playback Theater, N.Y.) and a founding member of the Association of Dramatic Expression and Therapy “Palmos”, which is based in Athens, Greece, in the frame of which, the first Greek professional playback theatre company, “Playback Psi”, has been established since 2005. (www.therapy-playback.gr | palmos6.wordpress.com)
Ειρήνη Ζέρη
H Ειρήνη Ζέρη σπούδασε Ψυχολογία στο New York College της Αθήνας. Συνέχισε τις σπουδές της στο Θέατρο των Αλλαγών, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας, «Το Άθυρμα», και στο τριετές εργαστήρι Σωματικού Θεάτρου «Πλεύσις». Έχει δραστηριοποιηθεί ως συντονίστρια προγραμμάτων Συναισθηματικής και Κοινωνικής αγωγής σε παιδικούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, τον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο, αλλά και ως εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού στην ειδική αγωγή. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως παιγνιοθεραπεύτρια με παιδιά με συναισθηματικές δυσκολίες ή δυσκολίες συμπεριφοράς. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών (ΠΕΕΔΠ). Ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες (χορός και θέατρο). Υπήρξε ιδρυτικό και ενεργητικό μέλος της θεατρικής ομάδας Plasters για τρία χρόνια. Σήμερα συμμετέχει ως performer σε παραστάσεις ψυχοκοινωνικού χαρακτήρα με την ομάδα σωματικού θεάτρου “No Static” και ως ηθοποιός θεάτρου για παιδιά στην ομάδα “Εκόντες”. Συντονίζει βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.
Χρήστος Καραπιπέρης
Ο Χρήστος Καραπιπέρης είναι πατέρας τριών παιδιών. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας και εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπεία Gestalt στο Gestalt Foundation της Αθήνας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί παρέχοντας συμβουλευτική σε προγράμματα στήριξης άνεργων γυναικών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Από το 2005 έως και το 2015 εργαζόταν στο Περιφερειακό Τμήμα Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ως κοινωνικός λειτουργός έχοντας την ευθύνη των προγραμμάτων στήριξης προσφύγων και ασυνόδευτων ανήλικων αλλοδαπών.
Συνεργάστηκε ως επιστημονικός- εργαστηριακός συνεργάτης του ΤΕΙ Πάτρας εποπτεύοντας σπουδαστές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας. Από το 2010 λειτουργεί το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Έκφρασης στην Πάτρα, κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, ενώ ταυτόχρονα συντονίζει βιωματικά εργαστήρια ψυχοθεραπείας ιδιωτικά ή/και σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς.
Δρ. Μαρία Έρση Κολίρη
Η δρ. Μαρία Έρση Κολίρη σπούδασε Κοινωνική Ψυχολογία στο University of Kent της Αγγλίας. Στη συνέχεια με τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο City University πήρε τον τίτλο της εγκεκριμένης Συμβουλευτικής Ψυχολόγου (Chartered Counselling Psychologist) ενώ έκανε διδακτορικές σπουδές στην Ψυχοθεραπεία (PsychD Prof in Psychotherapy) στο Metanoia institute/Middlesex University. Είναι επίτιμο μέλος (Affiliate Member) της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολόγων.
Δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 1999 στην αρχή στην Αγγλία και μετέπειτα στην Ελλάδα. Η θεραπευτική δουλειά της βασίζεται στις αρχές της συνθετικής θεραπείας. Ταυτόχρονα ασχολείται με την κλινική εποπτεία και την ποιοτική έρευνα στην ψυχοθεραπεία. Ταυτόχρονα, από το 2004 και έως σήμερα εργάζεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διδάσκοντας Ψυχολογία και Συμβουλευτική σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Παράλληλα με τη διδασκαλία μεταξύ 2014-2016 ήταν επικεφαλής του κέντρου συμβουλευτικής φοιτητών του Hellenic American University. Από το 2014 έως σήμερα διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου. Επίσης διδάσκει στο Αμερικάνικο Κολέγιο Deree. Παράλληλα, είναι συνιδρύτρια του Αθηναϊκού κέντρου Ενσυνειδητότητας και εκπαιδεύτρια στην προσέγγιση αυτή (mindfulness).
Στέλιος Κρασανάκης
Ο Στέλιος Κρασανάκης σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στην ψυχιατρική.
Παράλληλα σπούδασε θέατρο στην επιθεώρηση Δραματικής Τέχνης με τη Ρούλα Πατεράκη και Δραματοθεραπεία στην ΕΔΠΕ (English Institute of Drama therapy).
Υπήρξε μέχρι πρόσφατα διευθυντής στο πρόγραμμα απεξάρτησης «ΘΗΣΕΑΣ» για 24 χρόνια.
Πρόεδρος του κλάδου «Τέχνη και Ψυχιατρική», της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και μέλος του ΔΣ της ΕΨΕ.
Διδάσκων στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Ιδρυτής του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ που παρέχει εκπαίδευση, έρευνα και θεραπεία.
Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (ΕΔΠΕ).
Ιδρυτικό μέλος του EFD (European Federation of Dramatherapy) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, εκπροσωπώντας τις δύο ελληνικές ενώσεις Δραματοθεραπείας (ΕΔΠΕ, ΠΕΕΔΠ).
Ιδρυτικό μέλος και εκπρόσωπος του European Federation of Dramatherapy στη World Alliance of Dramatherapy (WADTH).
Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.
Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά επιστημονικά περιοδικά και βιβλία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει επιμεληθεί την έκδοση αρκετών βιβλίων που αφορούν τη Δραματοθεραπεία στη χώρα μας.
Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις και εργαστήρια σε περισσότερα από 100 συνέδρια και έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο EATI “Participant of the year” το 2001.
Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Νάξου.
Έχει σκηνοθετήσει 22 θεατρικές παραστάσεις.
Ιωάννης Πίμπας
Ο Ιωάννης Πίμπας, είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Ειδίκευσης στην Οργανωτική & Οικονομική Ψυχολογία. Συνεργάζεται για χρόνια με ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον, την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων, το παιχνίδι και τις ψυχοεκπαιδευτικές μέθοδοι παρέμβασης (σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο) όσον αφορά σε θέματα αυτοαντίληψης & κοινωνιοψυχολογικής σκέψης. Στο πλαίσιο αυτό, συντονίζει ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, κοινωνικών δεξιοτήτων και συναισθηματικής αγωγής για παιδιά & εφήβους με δυσκολίες μάθησης και επικοινωνίας καθώς ομάδες για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας & Ανθρωπιστικών Σπουδών με στόχο την περαιτέρω επιμόρφωση-εξέλιξή τους ψυχοεκπαιδευτικά ή και εποπτικά. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Χώρου Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης Το Νήμα.
Έχει δημοσιεύσει, συμμετάσχει και έχει παρουσιάσει εργασίες σε συνέδρια σχετικά με την Τέχνη και την Ψυχιατρική, τη Δραματοθεραπεία & την Παιγνιοθεραπεία και την Ειδική Αγωγή, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Έχει εκπαιδευτεί σε δομημένα προγράμματα παρέμβασης σε παιδιά με ΔΑΦ (PRT, PECS) και έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια όσον αφορά στη δραματοθεραπεία καθώς και το 2ετές πρόγραμμα Σωματικού Θεάτρου από την Ομάδα Πλεύση.
Διονύσης Σακκάς M.D., Ph.D., E.C.P.
Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής Οικογένειας και Ομάδας, (μέλος E.F.T.A. και A.G.P.A.). Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδακτορική Διατριβή στις Ψυχοσωματικές Διαταραχές.
• Μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας του ΑΚΜΑ
Εκπαιδευτής, Επόπτης, Διεπαγγελματικός Σύμβουλος
• Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας Οικογένειας, Ατόμου και Ομάδας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.)
• Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α.) το 2016
• Διευθυντής του Ψυχιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών 1986-2013
Ίδρυση Μονάδας Ψυχοθεραπειών του Γ.Ν.Α. – Συστημική Ψυχοθεραπεία(1989)
• Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών Ο.ΚΑ.ΝΑ. Ίδρυση-Υπεύθυνος της Μονάδας Πρόληψης – Εκπαίδευσης 1995-1998
• Εκπαιδευτής στο Οικογενειακό Πρόγραμμα της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΣΤΡΟΦΗ» για εφήβους 1991-1994
• Εισηγητής Βιωματικών Σεμιναρίων σε συνεργασία με Μεταπτυχιακά Τμήματα Πανεπιστημίων, Υπουργεία, Επιστημονικούς Οργανισμούς, Φορείς Υγείας και Ψυχικής Υγείας κ.α.
Φώφη Τριγάζη
Είναι Δραματοθεραπεύτρια, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια ομάδας ζεύγους και οικογένειας (Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας), Επόπτρια μέσα από τη Δημιουργική και Καταξιωτική προσέγγιση.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Ε.Δ.Π.Ε. και μέλος του Βρετανικού Συνδέσμου Δραματοθεραπευτών (BADth). Επίσης, μέλος της G.A.S.i (Group Analytic Society International), μέλος της Ε.Α.Ρ (The European Association for Psychotherapy) και κάτοχος του Πανευρωπαϊκού Διπλώματος Ψυχοθεραπείας.
Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Δυναμική Χορού και Δράματος στο Castle Priory College στο Λονδίνο, στην Ανάλυση της Κίνησης στο Laban Centre στο Λονδίνο, στο Δυναμικό του Σώματος-Σωματική Ψυχοθεραπεία (Augsburg Institute Germany) και στην Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση NIG (Neuro-imaginative Gestalting).
Έχει εργασθεί πολλά χρόνια στην Ειδική Αγωγή, στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας, στο Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου Αμαρουσίου, σε προγράμματα του Δήμου Κηφισιάς και στο Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης. Έχει διευθύνει σειρά σεμιναρίων και συνεργασθεί με πολλούς φορείς δημόσιους και ιδιωτικούς.
Το 1998 ίδρυσε το Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης μέσα από την Τέχνη σε συνεργασία με θεραπευτές και των άλλων προσεγγίσεων μέσα από την Τέχνη.
Σήμερα εργάζεται στο Μαρούσι σαν επόπτρια και σαν θεραπεύτρια με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες.
Πέτρος Βαγιακάκος
Πτυχιούχος Ανθρωπιστικών Σπουδών , Ψυχοθεραπευτής με ειδίκευση στη Παιγνιοθεραπεία , Επόπτης. Υπεύθυνος Ιατροπαιδαγωγικού τμήματος και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παιγνιοθεραπείας & Δραματοθεραπείας ΕΠΕ “Το Αθυρμα” . Εργάζεται θεραπευτικά με παιδιά και ενηλίκους. Εποπτεύει επαγγελματίες του χώρου ψυχικής υγείας που εργάζονται με παιδιά και εκπαιδευόμενους Παιγνιοθεραπευτές. Στο παρελθόν έχει εργασθεί επί σειρά ετών σαν βοηθός Διευθυντού στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης , ως Προιστάμενος παιδικών σταθμών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης , ως εκπαιδευτής ενηλίκων στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα , ως εισηγητής μαθήματος Παιγνιοθεραπείας στο Μαράσλειο Διδασκαλείο στο μεταπτυχιακό τμήμα για δασκάλους και νηπιαγωγούς και ως ιδιώτης στο δικό του γραφείο. Εχει διατελέσει Πρόεδρος του Πανελλήνιου Επαγγελματικού Συλλόγου Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών και είναι πιστοποιημένο μέλος του European Association for Psychotherapy (E.A.P.).
Αθηνά Δελλαπόρτα
Η Αθηνά Δελλαπόρτα είναι Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια, Γραμματέας του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας και Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών-ICPS. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο Δρομοκαϊτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο και σε ιδιωτικές δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Έχει επαγγελματική εμπειρία στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την ψυχολογική υποστήριξη ατόμων με αναπηρίες και ατόμων με ψυχικές ασθένειες που διαβούν εκτός ιδρυμάτων. Είναι αναγνωρισμένο στέλεχος Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του ΕΚΕΠΙΣ με έμφαση στην ατομική και ομαδική στήριξη, την υποστήριξη και ενημέρωση για ενεργητικές πολιτικές καταπολέμησης της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την κατάρτιση Ατομικού Σχεδίου Δράσης και την εκμάθηση τεχνικών ανεύρεσης εργασίας.
Από το 2012 ασχολείται με την προσωπική ανάπτυξη των εκπαιδευόμενων στο Coaching ενώ από το 2015 είναι εκπαιδεύτρια στο Τμήμα Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών, εκπαιδεύοντας προσωποκεντρικούς συμβούλους και ψυχοθεραπευτές.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα ικανοποίησης από παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες, μελέτης της προσωπικότητας και αλλαγής στάσεων και συμπεριφοράς.
Φιλία Ίσαρη
Η Φιλία Ίσαρη είναι Αναπληρώτια Καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και διευθύντρια του Εργαστηρίου Ποιοτικής Έρευνας στην Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία στη Γαλλία (Sorbonne Université ), μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στις ΗΠΑ (New York University και University of California, Los Angeles ). Διδάσκει μαθήματα συμβουλευτικής ψυχολογίας και ποιοτικής μεθοδολογίας έρευνας σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και διετέλεσε Guest Lecturer στο Πανεπιστήμιο του Roehampton, Λονδίνο. Ασχολείται επιστημονικά με κονστρουξιονιστικές και αφηγηματικές προσεγγίσεις στη θεραπεία και την ταυτότητα, τη διαλογική (dialogic) και ενσώματη διάσταση του εαυτού, θεραπευτικές προσεγγίσεις μέσω της τέχνης, θέματα πολυπολιτισμικότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, και ψυχικής ευεξίας σε παιδιά, εφήβους και φοιτητές. Τo συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Είναι συν-συγγραφέας (με τον Μ. Πουρκό) του βιβλίου Ποιοτική μεθοδολογία έρευνας: Εφαρμογές στην ψυχολογία και την εκπαίδευση (2015) (HEAL-Link). Έχει επιμεληθεί την έκδοση των βιβλίων στα ελληνικά: Kenneth Gergen, Θεραπευτικές Πραγματικότητες, J. Winslade & G. Monk, Αφηγηματική Συμβουλευτική στο σχολείο.
Αλεξάνδρα Κατσικά
Η Κατσικά Αλεξάνδρα είναι Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η ειδίκευσή της περιλάμβανε τη θητεία της στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στη Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στο Ψυχιατρικό Τμήμα Παιδιών και Εφήβων στο ΓΝ «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς της συμμετείχε σε ερευνητικά πρωτόκολλα, βιβλιογραφικές παρουσιάσεις και κοινοτικές δράσεις.
Είναι απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας. Ως εκπαιδευόμενη πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση σε πλαίσια φιλοξενίας και νοσηλείας παιδιών και εφήβων με ποικίλη ψυχοπαθολογία, συμμετείχε στη διαδικασία πιστοποίησης της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας ως ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ψυχοθεραπείας και στην διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων σε διάφορους φορείς ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης. Από το 2014 εργάζεται ως συντονίστρια εκπαίδευσης στο ΚΤΨ και ανήκει στο διδακτικό του προσωπικό.
Από τον Απρίλιο του 2015 συνεργάζεται με το ΔιΕπιστημονικό Κέντρο Αθηνών για το Παιδί και την Οικογένεια παρέχοντας διαγνωστικές και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες.
Συμμετέχει ανελλιπώς σε πανελλήνια και παγκόσμια συνέδρια παρουσιάζοντας προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την νευροεπιστημονική θεώρηση της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας και την έρευνα.
Είναι τακτικό μέλος της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος και μέλος της Επιτροπής Έρευνας της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος.
Αριστέα Κοντραφούρη
H Aριστέα Κοντραφούρη είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Σπούδασε ειδική αγωγή και ειδικεύτηκε στην παιγνιοθεραπεία (Ελληνικό Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας ΑΘΥΡΜΑ) και στη Δραματοθεραπεία ( Ψυχοθεραπευτικό και εκπαιδευτικό κέντρο Δια Βίου μάθησης ΕΡΜΑ). Eίναι αναγνωρισμένο μέλος της ΕΑP ( European Association Psychotherapy) και μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών (ΠΕΕΔΠ). Ιδρυτικό μέλος του χώρου ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης « Το Νήμα». Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και υπήρξε στο βασικό πυρήνα της «Πειραματικής Σκηνής», του Εθνικού Θεάτρου παίζοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους. Παρακολούθησε για χρόνια μαθήματα φωνής και αναπνοής με την Μίρκα Γεμεντζάκη. Το 2003 εντάσσεται στην ομάδα εικαστικού θεάτρου κούκλας «Πράσσειν Άλογα», της Ε. Καποκάκη. Το 2004 συνεργάζεται με το «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο», και επεξεργάζεται δραματουργικά το παραμύθι της παράστασης «Κανέλα και Δυοσμαράκι». Παρακολουθεί μαθήματα κινητικού αυτοσχεδιασμού με δασκάλα την Αγγελική Στελλάτου. Κάνει θεατρικό παιχνίδι στα ειδικά παιδιά του «Πανευοϊκού Συλλόγου «Άνθρωπος, Ελπίδα, Πολιτισμός» στη Χαλκίδα. Συνεργάστηκε ως παιγνιοθεραπεύτρια με το κέντρο Ημέρας για αυτιστικά και ψυχωσικά παιδιά «Λιθαράκι» του παιδοψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής. Είναι συντονίστρια της ομάδας θεατρικού παιχνιδιού του Very special Arts Hellas. Έχει δώσει τη φωνή της σε μεταγλωτισμένες σειρές. Συνεργάστηκε με το κέντρο ειδικών θεραπειών ‘’Ταξίδι στην ανάπτυξη’’. Διδάσκει θέατρο με τεχνικές παιγνιοθεραπείας και δραματοθεραπείας στο εκπαιδευτικό και ψυχοθεραπευτικό κέντρο το ΕΡΜΑ. Αρθρογραφούσε στους ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ της Καθημερινής στη στήλη της ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ. Σκηνοθέτησε και έπαιξε στο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη ‘’Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα’’ και το παραμύθι : ‘’ Ο Τομ Τιτιτομ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο‘’ του ίδιου συγγραφέα.
Αθηνά Παπαδοπούλου
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα σε μια γειτονιά που το παιχνίδι ήταν ακόμα ελεύθερο για τα παιδιά. Τα «γιατί» της παιδικής και εφηβικής μου ηλικίας βρήκαν χώρο να φροντιστούν, χρόνια μετά, σπουδάζοντας Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και αργότερα Δραματοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας & Δραματοθεραπείας «Το Άθυρμα».
Στην επαγγελματική μου διαδρομή κάθε σταθμός έγινε πολύτιμη αποσκευή: συνεργάστηκα με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Αλκυόνη», με το Πρόγραμμα «Άλφα» του ΚΕΘΕΑ, με το ίδρυμα Χατζηκώνστα και εκπαιδευτικά με το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ.
Σήμερα εργάζομαι ιδιωτικά στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Μυθία» συντονίζοντας ατομικές και ομαδικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες, εποπτείες αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια ενώ παράλληλα είμαι εξωτερικός συνεργάτης στο «Άθυρμα». Είμαι πλήρες μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών (Π.Ε.Ε.Δ.Π.).
Δρ. Κωστής Προύσκας
Ο Δρ Κωστής Προύσκας είναι Ψυχολόγος με μάστερ (MSc) στην Ψυχολογική Αξιολόγηση σε Οργανισμούς (Goldsmiths, London) και διδακτορικό (PhD) στη Γεροντολογία (King’s College London). Κατέχει θέση Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου στην Άκτιος Α.Ε. και διευθύνει τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος από το 2007. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Relax Palace στο Μαρούσι ως Ψυχολόγος. Διετέλεσε για τέσσερα χρόνια Επιστημονικός Υπεύθυνος σε 2 Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «ΚΛΙΜΑΚΑ» στην Κέρκυρα (Ψυχογηριατρικό Οικοτροφείο και Οικοτροφείο Βαριάς Νοητικής Υστέρησης) έχοντας την πλήρη ευθύνη για την στελέχωσή, την οργάνωση και τη λειτουργία της και για ενάμιση χρόνο Επιστημονικός Υπεύθυνος σε Οικοτροφείο Βαριάς Νοητικής Υστέρησης στον Άνω Αλισσό, Αχαΐας. Έχει εργαστεί σε αρκετά Ευρωπαϊκά Προγράμματα και έχει διατελέσει Εμπειρογνώμονας για Ηλικιωμένες Γυναίκες στο πρόγραμμα “PROGRESS για μειονεκτούσες ομάδες” της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το γήρας και την Τρίτη ηλικία, την οικογενειακή φροντίδα, την οργάνωση και λειτουργία Μονάδων Κλειστής Περίθαλψης και Μονάδων Υγείας, τεχνικές αξιολόγησης και ποσοτικές μεθόδους έρευνας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «50+ Ελλάς», ιδρυτικό μέλος και πρώην Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής εταιρίας.
Διδώ Σαλεσιώτη
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Αθήνα. Σπούδασα ψυχολογία, απέκτησα το πτυχίο Higher National Diploma For Care Practice και στη συνεχεία Bachelor of science in Psychological Studies στο PRESTON UNIVERSITY USA. Η μεταπτυχιακή μου εξειδίκευση αφορά στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της Δραματοθεραπείας (στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «Το Άθυρμα»).
Κατά την διάρκεια των σπουδών μου και μετά το πέρας αυτών συνεργάστηκα με την Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών «Δρομοκαΐτειο», με το Κέντρο Ημέρας για άτομα με ειδικές ανάγκες «ΕΣΤΙΑ», με το πρόγραμμα Άλφα του ΚΕΘΕΑ για άτομα εξαρτημένα από το αλκοόλ και τέλος με το Κέντρο Ειδικής Αγωγής «λέξις κ πράξις».
Σήμερα συνεργάζομαι με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Μυθία» καθώς επίσης διατηρώ το δικό μου χώρο ψυχοθεραπείας και επιμόρφωσης “Εντελέχεια”, δουλεύοντας ατομικά και ομαδικά με παιδιά και ενήλικες και πραγματοποιώντας θεωρητικά – βιωματικά σεμινάρια δραματοθεραπείας.
Χριστίνα Βαλλιανάτου
Η Χριστίνα Βαλλιανάτου είναι διδάκτωρ συμβουλευτικής ψυχολογίας (University of Surrey, UK). Έχει επίσης εκπαιδευτεί ως advanced schema therapist στο Schema Therapy Institute της Νεας Υόρκης και στην μέθοδο EMDR. Έχει πολυετή πείρα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Μεγάλη Βρετανία. Πιο συγκερκιμένα έχει εργαστεί σε κοινοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, δομές απεξάρτησης και διαταραχών λήψης τροφής. Στην Ελλάδα ασκεί το επάγγελμα ιδιωτικά.
Εξειδεικεύεται στην αντιμετώπιση μακροχρόνιων προβλημάτων που αφορούν τη σχέση με τον εαυτό και τους άλλους, στο απλό και σύνθετο τραύμα, στις διαταραχές προσωπικότητας και στη διαπολιτισμική ψυχοθεραπεία.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους τομείς της διαπολιτισμικής ψυχοθεραπείας και των διαταραχών διατροφής. Οι έρευνες αυτές έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχουν παρουσιασθεί σε πανελλήνια και παγκόσμια συνέδρια.
Παρασκευή Δημητρίου
Η Παρασκευή Δημητρίου είναι Κοινωνική Λειτουργός, Κοινωνιολόγος, Συστημική Θεραπεύτρια με εκπαίδευση στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου ΑΚΜΑ. Ατομική και Ομαδική Θεραπεύτρια στο Ιδιωτικό της γραφείο «Ανθρώπων Βήματα»
Επόπτρια επαγγελματιών, Εισηγήτρια σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων. Εκπαιδεύτρια στο τετραετή κύκλο «Ανάλυση προσωπικού Γενεογράμματος»
Επιστημονικά Υπεύθυνη της ομάδας θεραπευτών στο « Ανθρώπων Βήματα». Συντονίστρια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ,Συστημικό Σκέπτεσθαι στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου ΑΚΜΑ. Υπεύθυνη επικοινωνίας και συντονίστρια στο Θεραπευτικό τομέα Εικαστική θεραπεία παιδί και έφηβος στο Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας.
Υπήρξε Ιδρυτικό μέλος , Επόπτρια Δραματοθεραπευτών ,Εισηγήτρια σεμιναρίων και εκπαιδεύτρια στο εισαγωγικό πρόγραμμα ,Υπεύθυνη Σπουδών και Διοικητικά Υπεύθυνη
στο Ελληνικό Ινστιτούτο Drama and Play Therapy στο «ΑΘΥΡΜΑ»
Κοινωνική Λειτουργός στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βάρης, στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης και στην Ψυχιατρική Κλινική Γαλήνη
Εκπαιδεύτρια στο Παιδαγωγικό Σπουδαστήριο Ξυνή και σε ΙΕΚ
Αναπληρώτρια Αντιπρόεδρος στο διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Θηλέων
«Αγία Βαρβάρα» .Τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Αττικής «ΑΤΤΙΚΟΝ».
Πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε.Α.Ρ.)
Κώστας Καλλιγιάννης
Ο Κώστας Καλλιγιάννης είναι Κοινωνικοθεραπευτής – Ψυχοδραματιστής, Κοινωνικός Ψυχολόγος.
Από το 1997 μέχρι το 2003 σπούδασε στην Αγγλία Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Ψυχολογία με μετεκπαίδευση στην Κοινωνική Ψυχολογία, στην συνέχεια από το 2004 μέχρι το 2008 εκπαιδεύτηκε στο Ινστιτούτο Κοινωνικοθεραπείας – Ψυχοδράματος στο Ανοικτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο όπου παραμένει μέχρι σήμερα ως συνεργάτης και εκπαιδευτής. Παράλληλα εργάζεται ιδιωτικά στο Μαρούσι, είναι ενεργό μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Ελλάδας και τα τελευταία 2 χρόνια ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας.
Αντιγόνη Κεμερλίογλου
Η Αντιγόνη Κεμερλίογλου είναι Ψυχολόγος- Παιγνιοθεραπεύτρια. Το πρώτο της πτυχίο είναι στην Ψυχολογία (University of La Verne). Έχει μεταπτυχιακά στην «Ψυχολογία της Υγείας» (University of Stirling, Scotland) και την «Ψυχολογία της Εκπαίδευσης» (Institute of Education, UCL). Έχει μετεκπαιδευτεί περαιτέρω στην Παιγνιοθεραπεία («Το Άθυρμα») και τη δημιουργική εποπτεία («ΕΡΜΑ»). Επαγγελματικά έχει συνεργαστεί με Κέντρα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στον τομέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας πρόληψης. Διαθέτει πολυετή διδακτική εμπειρία σε πανεπιστημιακά προγράμματα κρατικών Βρετανικών και Αμερικανικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα σε τομείς που ειδικεύονται στην Ψυχολογία και τη Συμβουλευτική. Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνη σχεδιασμού και συντονισμού Ακαδημαϊκών προγραμμάτων τόσο σε συνεργασία με Κολλέγια όσο και με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Συνεργάζεται με το «ΕΡΜΑ» ως εισηγήτρια, συντονίστρια, και επόπτρια του προγράμματος Παιγνιοθεραπείας. Παράλληλα διατηρεί γραφείο ως Ψυχολόγος-Παιγνιοθεραπεύτρια όπου βλέπει παιδιά, γονείς, εφήβους, και ενήλικες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, και κάνει επαγγελματική εποπτεία σε ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές και ειδικούς ψυχικής υγείας. Κάνει συστηματικά βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια Παιγνιοθεραπείας σε ευρύ και ειδικό κοινό, συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς διοργανώνοντας βιωματικά εργαστήρια με παιδιά προσχολικής ηλικίας και ομιλίες- ομάδες γονέων, ενώ συμμετέχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε συνέδρια και ημερίδες. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών (ΠΕΕΔΠ).
Δρ. Κλειώ Κούτρα
Η Δρ. Κλειώ Κούτρα είναι Καθηγήτρια Εφαρμογών στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης (http://www.teicrete.gr/koinerg/el/kkoutra staffteicretegr). Απέκτησε διδακτορικό και μεταπτυχιακό τίτλο στην «Δημόσια Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» στο τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η διδακτορική της διατριβή έχει τίτλο “Κοινωνικό κεφάλαιο και συμπεριφορές υγείας σε μαθητές Α΄ Λυκείου του Ν. Ηρακλείου. Ο παρεμβατικός ρόλος της κοινωνικής εργασίας με κοινότητα”. Το μεταπτυχιακό της εστιάζει στις υποκειμενική αντίληψη των μεταναστριών μητέρων και στην πρόσβαση αυτών στις υπηρεσίες υγείας.
Από το 1998 έχει διδάξει σειρά μαθημάτων στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας. Ενδεικτικά αυτά είναι: 1) Εκτίμηση αναγκών & κοινωνικός σχεδιασμός, 2) Διαπολιτισμική Κοινωνική Εργασία, 3) Κοινοτική εργασία-Μέθοδοι παρέμβασης, 5) Ηλικιωμένα και ανάπηρα άτομα-Παρεμβάσεις Κοινωνικής Εργασίας. Συντονίζει δύο έργα, ενώ έχει αποτελέσει μέλος της ερευνητικής ομάδας χρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Grundtvig Multilateral and Educational Exchanges, Erasmus+) αλλά και προγραμμάτων με εθνική χρηματοδότηση (ΕΠΕΑΕΚ, ΕΣΠΑ, Αρχιμήδης). Έχει συμμετάσχει σε σειρά συνέδριων και επιστημονικών συναντήσεων και εισηγήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επίσης έχει εισηγήσεις σε σεμινάρια ενηλίκων για την ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι πρώτη συγγραφέας σε σειρά άρθρων, σε πέντε συλλογικούς τόμους και σε πλήθος πρακτικών συνεδρίων. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντά της αφορούν την Κοινωνική Εργασία στην Δημόσια Υγεία, στο κοινωνικό κεφάλαιο, στην κοινοτική ανάπτυξη, στην διαχείριση της διαφορετικότητα, στις συμπεριφορές υγείας και την νεότητα, και την προαγωγή υγείας.
Ζωή Σιλλάτ Παραδομενάκη
Dipl.-Psych., Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια. Έχει εκπαιδευτεί στη Γερμανία, όπου έχει εργαστεί ως πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια 25 χρόνια, στις προσεγγίσεις: Συστημική, Ψυχοδυναμική και Σωματική Ψυχοθεραπεία. Τα τελευταία 15 χρόνια το ενδιαφέρον της έχει εστιαστεί στην νευροβιολογικά ενημερωμένη συνθετική θεραπεία ψυχικού τραύματος και έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στη Συνθετική Ψυχοτραυματοθεραπεία. ( Somatic Experiencing®, Neuroaffective Relational Model /NARM™, Neuroaffective Psychotherapy/ NAP ) Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια σε ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα, διεξάγει επιμορφωτικά σεμινάρια στο πεδίο της Ψυχοτραυματοθεραπείας και έχει κάνει την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου: Laurence Heller, PhD & Aline La Pierre, PsyD Θεραπεύοντας το Αναπτυξιακό Τραύμα Εκδόσεις Π. Ασημάκης 2017 Είναι μέλος σε Γερμανικούς Ψυχοθεραπευτικούς Συλλόγους, στο Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ) και κάτοχος ECP & EuroPsy
Δρ. Κατερίνα Κουρούκλη – Ρόμπερτσον
Ψυχοθεραπεύτρια – Δραματοθεραπεύτρια, με διδακτορικό στην Δραματοθεραπεία και την παχυσαρκία από το Πανεπιστήμιο Surrey της Αγγλίας και Ειδική Παιδαγωγός. Είναι υπεύθυνη σπουδών στο πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «το Έρμα» και συντονίστρια θεραπευτικών ομάδων Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας. Πιστοποιημένη επόπτρια από τον Σύλλογο της Αγγλίας (The British Association of Dramatherpists) και εξωτερικός συνεργάτης στο Πανεπηστήμιο Θεσσαλίας στο πρόγραμμα «Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία. Ιδρυτικό στέλεχος και γραμματέας της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών και μέλος του British Association of Dramatherapists και πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε.Ρ.Α.) . Τέλος συντονίστρια Μουσικοθεατρικής ομάδας ατόμων με αναπηρία του V.S.A HELLAS.
Συγγραφέας δύο βιβλίων Δραματοθεραπείας «Πριν αφήσεις τον ήλιο να μπει» εκδόσεις Νεφέλη και “Larger than Life” εκδόσεις Karnac με πολυάριθμα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Βίκυ Ζέρβα – Σπανού, BSc, M.A.
Πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου, Diploma in Play Therapy , Μ. Α. Παιγνιοθεραπείας (Roehampton, Surrey University)
Ιδρυτικό στέλεχος και υπεύθυνη της Εκπαιδευτικής και Επιστημονικής Ομάδας του Ελληνικού Ινστιτούτου Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας, « Άθυρμα».
Καθηγήτρια της θεωρίας της Παιγνιοθεραπείας στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας. Επόπτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας.
Συμμετείχε ως καθηγήτρια στο πρόγραμμα Υποστήριξης του Μειονοτικού Μαθητικού Πληθυσμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Εργάζεται ως θεραπεύτρια ατομικά και ομαδικά από το 1993 έως σήμερα. Ως εισηγήτρια και συντονίστρια έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά ελληνικά και ξένα.
Μέλος της Βρετανικής Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών (British Association of Play Therapists), του Ελληνικού Επαγγελματικού Συλλόγου Δραματοθεραπευτών –Παιγνιοθεραπευτών, της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδας (Ε. Ε.Ψ.Ε.) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών(European Association of Psychotherapists)